职称英语考试综合类和理工类的区别|职称英语考试题目中综合类概括大意与完成句子(3)
【shitiku.jxxyjl.com--职称英语考题】
1.paragraph 3 ____2.paragraph 4 ____
3.paragraph 5 ____
4.paragraph 6 ____
a.the cost of convenience
b.a surprising answer given by the economists
c.the effect of inflation
d.middlemen’s limited share in the additional profit
e.farmers’ denial of increased profit
f.housewives’ need to find jobs
convenience=simplicity
convenient=simple
additional=附加的
profit利益
denial否认
deny v. 否认
1.in 1959 the average american family paid $989 for a year’s supply of food. in 1972 the family paid $1,311. that was a price increase of nearly one-third. every family has had this sort of experience. everyone agrees that the cost of feeding a family has risen sharply. but there is less agreement when reasons for the rise are being discussed. who is really responsible?
2.many blame the farmers who produce the vegetables, fruit, meat, eggs, and cheese that stores offer for sale. according to the us department of agriculture, the farmer’s share of the $1,311 spent by the family in 1972 was $521. this was 31 per cent more than the farmer had received in 1959.
3.but farmers claim that this increase was very small compared to the increase in their cost of living. farmers tend to blame others for the sharp rise in food prices. they particularly blame those who process the farm products after the products leave the farm. these include truck drivers, meat packers, manufacturers of packages and other food containers, and the owners of stores where food is sold. they are among the “middlemen” who stand between the farmer and the people who buy and eat the food. are middlemen the ones to blame for rising food prices?
blame责备
to blame for对…负责
问题:1.paragraph 3___e___
答案:e.farmers’ denial of increased profit
4.of the $1,311 family food bill in 1972, middlemen received $790, which was 33 per cent more than they had received in 1959. it appears that the middlemen’s profit has increased more than farmer’s. but some economists claim that the middleman’s actual profit was very low. according to economists at the first national city bank, the profit for meat packers and food stores amounted to less than one per cent. during the same period all other manufacturers were making a profit of more than 5 per cent. by comparison with other members of the economic system both farmers and middlemen have profited surprisingly little from the rise in food prices.
compare with 和…做比较
comparison n. 比较
问题:2.paragraph 4___d___
答案:d.middlemen’s limited share in the additional profit
5.who then is actually responsible for the size of the bill a housewife must pay before she carries the food home from the store? the economists at first national city bank have an answer to give housewives, but many people will not like it. these economists blame the housewife herself for the jump in food prices. they say that food costs more now because women don’t want to spend much time in the kitchen. women prefer to buy food which has already been prepared before it reaches the market.
问题:3.paragraph 5___b___
答案:b.a surprising answer given by the economists
prefer to do sth
6.vegetables and chicken cost more when they have been cut into pieces by someone other than the one who buys it. a family should expect to pay more when several “tv dinners” are taken home from the store. these are fully cooked meals, consisting of meat, vegetables, and sometimes dessert, all arranged on a metal dish. the dish is put into the oven and heated while the housewife is dong something else. such a convenience costs money. thus, as economists point out :“some of the basic reasons for widening food price spreads are easily traceable to the increasing use of convenience foods, which transfer much of the time and work of meal preparation from the kitchen to the food processor’s plant.”
other than 而不是
问题:4.paragraph 6____a__
答案:a.the cost of convenience
1—4答案:edba
7.economists remind us that many modern housewives have jobs outside the home. they earn money that helps to pay the family food bills. the housewife naturally has less time and energy for cooking after a day’s work. she wants to buy many kinds of food that can be put on her family’s table easily and quickly. “if the housewife wants all of these,” the economists say, “that is her privilege, but she must be prepared to pay for the services of those who make her work easier.”
8.it appears that the answer to the question of rising prices is not a simple one. producers, consumers, and middlemen all share the responsibility for the sharp rise in food costs.
5.many people agree that food prices have increased sharply but they have failed______
a.nor have the middlemen
b.to increase the prices for food
c.that they cannot agree on the causes of the increase in prices
d.to agree on the reasons for the increase
e.by buying prepared food
f.the popularization of convenience food
fail to do sth.
答案:d.to agree on the reasons for the increase
6.the farmers have not been benefited very much. ______
答案:a.nor have the middlemen
7.housewives have to pay for the time they save______
答案:e.by buying prepared food
8.the economists have come to the conclusion that the cause of increased food prices lies in ______.
lie in 位于,在于
答案:f.the popularization of convenience food
popularization n. 流行化,普及
5—8答案:daef
本文来源:https://shitiku.jxxyjl.com/zhichengyingyukaoti/60170.html
相关试题
- [职称英语阅读理解试题]最新职称英语备考-阅读理解模拟题与答案
- 职称英语考试成绩查询入口|2006职称英语考试模全真拟试题综合类B级第二套
- 职称英语考试成绩查询入口|2006职称英语考试模全真拟试题综合类C级第二套
- 【职称英语理工类考试试题】07年职称英语理工类B级模拟考试试题(三)
- 【职称英语理工类考试试题】07年职称英语理工类B级模拟考试试题(一)
- 职称英语阅读理解试题_最新职称英语备考-阅读理解模拟题与答案
- [职称英语考试成绩查询入口]2006职称英语考试模全真拟试题综合类C级第四套
- 职称英语理工类考试试题_07年职称英语理工类B级模拟考试试题(四)
- 职称英语考试综合类和理工类的区别_职称英语考试题目中综合类概括大意与完成句子(7)
- 职称英语理工类考试试题_07年职称英语理工类B级模拟考试试题(六)
-
[职称英语考试成绩查询入口]2006职称英语考试模全真拟试题综合类C级第四套详细阅读
第一部分:词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分)下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。1 first editions of certain popular books...
-
职称英语理工类考试试题_07年职称英语理工类B级模拟考试试题(四)详细阅读
第4部分:阅读理解(第31~45题,每题3分,共45分) 下面有3篇短文,每篇短文后有5道题,每道题后面有4个选项。请根据文章的内容 从每题所给的4个选项中选择1个最佳答案,涂在答题卡相应的位置上。 第一篇 almost human? scientists are rac...
-
职称英语考试综合类和理工类的区别_职称英语考试题目中综合类概括大意与完成句子(7)详细阅读
1 paragraph 2______ 2 paragraph 3______ 3 paragraph 4______ 4 paragraph 5______ a higher living standard b importance of transport in tra...
-
职称英语理工类考试试题_07年职称英语理工类B级模拟考试试题(六)详细阅读
第三篇 more than a ride to school the national education association claims,“the school bus is a mirror of the community ” they fur...
-
【教育部公布的正规留学机构有哪些】教育部公布33个留学国家学校名单详细阅读
为帮助自费出国留学人员正确选择国外学习学校,加强对自费留学中介活动的监管,引导自费留学中介机构与国外正规学校开展合作,教育部日前通过教育部教育涉外监管信息网和中国留学网新增公布了意大利、奥地利、比利时、泰国、保加利亚、匈牙利、俄罗斯、西班牙、乌克兰、波兰、埃及、菲律宾12个我国公民主要...
-
职称英语考试成绩查询入口_2006职称英语考试全真模拟试题综合类B级第一套详细阅读
第一部分:词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分) 下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。 1.we have to ask them to quit talking in o...
-
卫生类职称英语考试报名|2007年职称英语考试:卫生类B级模拟试题(一)详细阅读
第一部分:词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分)下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线, 请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。 1 the room was furnished with the simples...
-
【2020年职称英语c级考试答案】05职称英语综合C考试模拟题参考答案详细阅读
参考答案:第1部分:词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分)下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。1 a 2. b. 3. b。 4 a 5. a. 6 a.7 ...