【职称英语考试综合类和理工类的区别】职称英语考试题目中综合类概括大意与完成句子(4)
【shitiku.jxxyjl.com--职称英语考题】
1.paragraph 22.paragraph 3
3.paragraph 4
4.paragraph 5
a.building materials
b.need of greater building varieties in modern life
c.restoration of ancient civilizations
d.evolution in style
e.factors affecting modern architecture
f.a social art
variety种类, 式样
restoration恢复,还原
civilization文明
evolution演化,进化
1.architecture is to building as literature is to the printed word. the best buildings are often so well constructed that they outlast their original use. they then survive not only as beautiful objects, but as documents of the history of cultures. these achievements are never wholly the work of individuals. architecture is a social art.
2.the renaissance brought about an entirely new age, not only in philosophy and literature but in the visual arts as well. in architecture, the principles and styles of ancient greece and rome were brought back to life and reinterpreted. they remain dominant until the 20th century.
renaissance文艺复兴
age 世纪
visual art 视觉艺术
dominant 主要的,控制的
remain 保持,保留
they→
bring back to life 还原,恢复,使再生。
restoration
问题:1.paragraph 2___c___
答案:c.restoration of ancient civilizations
3.many kinds of stone are used as building materials. stone and marble were chosen for important monuments because they are not burnable and can be expected to endure. stone architecture was often blended with stone sculpture. the use of stone has declined, however, because a number of other materials are more adaptable to industrial use.
adaptable 适合的
问题:2.paragraph 3___a___
答案:a.building materials
4.the complexity of modern life calls for a variety of buildings. more people live in mass housing and go to work in large office buildings; they spend their income in large shopping centers, send their children to many different kinds of schools, and when they are sick they go to specialized hospitals and clinics. all these different types of buildings accumulated experiences needed by their designers.
complex adj. 复杂的
complexity复杂性,复杂度
call for=need 要求
a variety of 很多
type 种类
accumulate 积累
问题:3.paragraph 4___b___
答案:b.need of greater building varieties in modern life
5.by the middle of the 20th century, modern architecture, which was influenced by new technology and mass production, was dealing with increasingly complex social needs. important characteristics of modern architectural works are expanses of glass and the use of reinforced concrete. advances in elevator technology, air conditioning, and electric lighting have all had important effects.
be influenced(affect) by 受……影响
mass 大规模
air conditioner 空调
effect 效果,结果
问题:4.paragraph 5___e___
答案:e.factors affecting modern architecture
5.some buildings are so well constructed that they are not only useful___b___
a.to meet their needs
b.but also beautiful to look at
c.in the development of modern architecture
d.to design more buildings
e.evening the 20th century
f.to outlast their original use
答案:b.but also beautiful to look at
construct v. 建造,建设
6.ancient greek and roman architectural styles, which were restored during renaissance, were still influential___e___
答案:e.evening the 20th century
ancient—古代的
still—仍然
→although, though, but, yet
even甚至
even与20世纪呼应
7.as modern life becomes more complex, people have to put up many different kinds of buildings ___a___
答案:a. to meet their needs
put up 建筑,建造
to表目的
so that 表目的
in order that
in order to
on the purpose that
for the purpose
meet one’s needs 满足某人需求
8.the use of new building materials and the introduction of such new technology as the elevator and the air-conditioner have played an important role___c___
答案:c. in the development of modern architecture
play a…role in sth. 扮演……角色,发挥…作用
本文来源:https://shitiku.jxxyjl.com/zhichengyingyukaoti/60188.html
相关试题
- 职称英语b级综合真题|05职称英语综合AB考试模拟题参考答案
- 职称英语考试综合类和理工类的区别_职称英语考试题目中综合类概括大意与完成句子(6)
- [职称英语考试综合类和理工类的区别]职称英语考试题目中综合类概括大意与完成句子(8)
- 职称英语理工类考试试题_07年职称英语理工类B级模拟考试试题(二)
- 职称英语理工类考试试题|07年职称英语理工类B级模拟考试试题(五)
- 【职称英语理工类考试试题】07年职称英语理工类B级模拟考试试题(九)
- [2020年职称英语c级考试答案]05职称英语综合C考试模拟题
- [职称英语b级综合真题]05职称英语综合AB考试模拟题
- 高考志愿填报高校代号|高校高考志愿填报有学问 注意搜集八类资料
- 职称英语考试综合类和理工类的区别_职称英语考试题目中综合类概括大意与完成句子(2)
-
职称英语理工类考试试题_07年职称英语理工类B级模拟考试试题(二)详细阅读
第2部分:阅读判断 (第16-22题,每题1分,共7分) 阅读下面这篇短文。短文后列出了7个句子。请根据短文的内容对每个句子做出判断。如果该句提供的是正确信息。请在答题卡上把a涂黑:如果该句提供的是错误信息。请在答题卡上把b涂黑:如果该句的信息文章中没有提及。请在答题卡上把c涂黑。...
-
职称英语理工类考试试题|07年职称英语理工类B级模拟考试试题(五)详细阅读
第二篇credit card only works when spoken to a credit card that will not work unless it hears its owners voice could become an important weapon...
-
【职称英语理工类考试试题】07年职称英语理工类B级模拟考试试题(九)详细阅读
理工类(b级)答案 满分100分。其中: 1—15每题1分; 16—30每题1分: 31—45每题3分; 46—50每题2分; 51—65每题1分。 1 c 2 b 3 d 4 d 5 b 6 a 7 d 8...
-
[2020年职称英语c级考试答案]05职称英语综合C考试模拟题详细阅读
第1部分 词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分, 建议10分钟以内完成)下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。1 the war was over, but the who...
-
[职称英语b级综合真题]05职称英语综合AB考试模拟题详细阅读
第1部分 词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分, 建议10分钟以内完成)下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。1 the committee comprises five...
-
高考志愿填报高校代号|高校高考志愿填报有学问 注意搜集八类资料详细阅读
高考志愿是考生志向与意愿的体现,是考生对今后学习、工作的自我设计。考生填报志愿前,必须收集8类信息,并要全面分析各种资料,作为填报志愿的参考依据。 一、要了解全省当年的高考信息。如高考报名、招生计划、招生形式与特点等。从宏观和整体角度来进行个人...
-
职称英语考试综合类和理工类的区别_职称英语考试题目中综合类概括大意与完成句子(2)详细阅读
1 paragraph 3 ____2 paragraph 4 ____3 paragraph 5 ____4 paragraph 6 ____a rich resources of the stateb connections with the outside worldc transportat...
-
[职称英语阅读理解试题]最新职称英语备考-阅读理解模拟题与答案详细阅读
passage 3 a football club during the 1970 season, the club played 42 matches: of these, 34 were league and cup games, and the remainder were friendly...
-
职称英语考试综合类和理工类的区别|职称英语考试题目中综合类概括大意与完成句子(3)详细阅读
1 paragraph 3 ____ 2 paragraph 4 ____ 3 paragraph 5 ____ 4 paragraph 6 ____ a the cost of convenience b a surprising answer given by the economists c ...
-
[职称英语阅读理解试题]最新职称英语备考-阅读理解模拟题与答案详细阅读
passage 5 the greatest show on earth the olympic games are the greatest festival of sport in the world every four years, a hundred or more countrie...