职称英语考试综合类和理工类的区别_职称英语考试题目中综合类概括大意与完成句子(2)
【shitiku.jxxyjl.com--职称英语考题】
1.paragraph 3 ____2.paragraph 4 ____
3.paragraph 5 ____
4.paragraph 6 ____
a.rich resources of the state
b.connections with the outside world
c.transportation problem
d.the natives of the land
e.cold climate
f.land and population
resource资源
connection联系
native 本地人
climate 气候
1.in 1959 americans welcomed alaska into the union as the 49th state, symbolizing a change of attitude from that held in 1867, when the peninsula was purchased from russia. then, most americans had little interest in 1,500,000 square kilometers “of icebergs and polar bears” - beyond canada"s western borders, far from the settled areas of the united states.
2.in those sections of the state which lie above the arctic circle, alaska still is a land of icebergs and polar bears. ice masses lie buried in the earth, which is permanently frozen to a depth of 90 or more meters. from early may until early august, the midnight sun never sets on this flay, treeless region, but the sun cannot melt the icy soil more than two-thirds of a meter down.
3.alaska is america"s largest state, but only about 325,000 people live there. according to estimates, 800,000 hectares of its land area are fit for plowing but only about 640,000 hectares are being cultivated.
问题:1.paragraph 3____f__
答案:f.land and population
4.arctic alaska has been the home of eskimos for countless centuries. it is believed that the eskimos moved there from mongolia or siberia, probably crossing bering strait, named for vitus bering, the danish sea captain who discovered alaska on his voyage for russia in 1741. the eskimos are the state"s earliest known inhabitants. russian fur traders established settlements but, by the time alaska was sold to the united states, most of the traders had departed.
eskimo爱斯基摩人
countless无数的, 数不尽的
问题:2.paragraph 4____d__
答案:d.the natives of the land
5.in 1896 gold was discovered near the klondike river in canada just across the alaskan border. thousands of americans rushed to the region on their way to klondike; some never returned. alaska was never completely cut off again, although even today transportation is a major problem. there are only two motor routes from the us mainland, and within the state, every town has its own airfield. planes fly passengers, mail and freight to the most distant villages.
问题:3.paragraph 5____c__
答案:c.transportation problem
6.the gold that changed life so suddenly for alaska was soon ended, and although many stories about mining camps have become part of american literature, the gold from alaskan earth contributed less to economic progress than the fish from alaskan waters. the fish caught in a single year range in value from $90 million. fur-bearing animals are plentiful in the forests and streams, and valuable fur seals inhabit the waters. after fishing, the state"s chief industry is lumber and the production of wood pulp. in recent years, alaska"s single most important resource has become oil. the state also has large deposits of coal, copper, gold and other minerals.
deposit存储
coal煤
copper铜
gold金子
mineral矿产
问题:4.paragraph 6____a__
答案:a.rich resources of the state
正确答案:fdca
5.for as long as three months of a year, the sun ______ on the ice-covered land of alaska.
a.as fish does
b.because of its rich natural resources
c.by the united states in the 19th century
d.shines day and night
e.only a very small percentage
f.a limited amount of the gold found there
shine照耀
答案:d shines day and night
6.according to statistics, ______ of the total area of alaska has been used for farming.
statistic统计
percentage n 百分比
答案:e only a very small percentage
7.alaska as originally part of russia, but was bought______.
originally原来
be+bought(buy)+by
答案:c by the united states in the 19th century
8.gold did not bring to alaska as much wealth______.
as…as
so…as
so…as…that
so…that
答案:a as fish does
答案:deca
本文来源:https://shitiku.jxxyjl.com/zhichengyingyukaoti/60172.html
相关试题
- [职称英语阅读理解试题]最新职称英语备考-阅读理解模拟题与答案
- 职称英语考试综合类和理工类的区别|职称英语考试题目中综合类概括大意与完成句子(3)
- [职称英语阅读理解试题]最新职称英语备考-阅读理解模拟题与答案
- 职称英语考试成绩查询入口|2006职称英语考试模全真拟试题综合类B级第二套
- 职称英语考试成绩查询入口|2006职称英语考试模全真拟试题综合类C级第二套
- 【职称英语理工类考试试题】07年职称英语理工类B级模拟考试试题(三)
- 【职称英语理工类考试试题】07年职称英语理工类B级模拟考试试题(一)
- 职称英语阅读理解试题_最新职称英语备考-阅读理解模拟题与答案
- [职称英语考试成绩查询入口]2006职称英语考试模全真拟试题综合类C级第四套
- 职称英语理工类考试试题_07年职称英语理工类B级模拟考试试题(四)
-
[职称英语考试成绩查询入口]2006职称英语考试模全真拟试题综合类C级第四套详细阅读
第一部分:词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分)下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。1 first editions of certain popular books...
-
职称英语理工类考试试题_07年职称英语理工类B级模拟考试试题(四)详细阅读
第4部分:阅读理解(第31~45题,每题3分,共45分) 下面有3篇短文,每篇短文后有5道题,每道题后面有4个选项。请根据文章的内容 从每题所给的4个选项中选择1个最佳答案,涂在答题卡相应的位置上。 第一篇 almost human? scientists are rac...
-
职称英语考试综合类和理工类的区别_职称英语考试题目中综合类概括大意与完成句子(7)详细阅读
1 paragraph 2______ 2 paragraph 3______ 3 paragraph 4______ 4 paragraph 5______ a higher living standard b importance of transport in tra...
-
职称英语理工类考试试题_07年职称英语理工类B级模拟考试试题(六)详细阅读
第三篇 more than a ride to school the national education association claims,“the school bus is a mirror of the community ” they fur...
-
【教育部公布的正规留学机构有哪些】教育部公布33个留学国家学校名单详细阅读
为帮助自费出国留学人员正确选择国外学习学校,加强对自费留学中介活动的监管,引导自费留学中介机构与国外正规学校开展合作,教育部日前通过教育部教育涉外监管信息网和中国留学网新增公布了意大利、奥地利、比利时、泰国、保加利亚、匈牙利、俄罗斯、西班牙、乌克兰、波兰、埃及、菲律宾12个我国公民主要...
-
职称英语考试成绩查询入口_2006职称英语考试全真模拟试题综合类B级第一套详细阅读
第一部分:词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分) 下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。 1.we have to ask them to quit talking in o...
-
卫生类职称英语考试报名|2007年职称英语考试:卫生类B级模拟试题(一)详细阅读
第一部分:词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分)下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线, 请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。 1 the room was furnished with the simples...
-
【2020年职称英语c级考试答案】05职称英语综合C考试模拟题参考答案详细阅读
参考答案:第1部分:词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分)下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。1 a 2. b. 3. b。 4 a 5. a. 6 a.7 ...