职称英语考试综合类和理工类的区别_职称英语考试题目中综合类概括大意与完成句子(7)
【shitiku.jxxyjl.com--职称英语考题】
1.paragraph 2______2.paragraph 3______
3.paragraph 4______
4.paragraph 5______
a.higher living standard
b.importance of transport in trade
c.various means of transport
d.birth of transport-related industries and trade
e.role of information in trade
f.public transportation
living standard 水平、标准
means方法、方式
related相关的,有联系的
industry 产业,工业
1.transport is one of the aids to trade. by moving goods from places where they are plentiful to places where they are scarce, transport adds to their value. the more easily goods can be brought over the distance that separates producer and consumer, the better for trade. when there were no railways, no good roads, no canals, and only small sailing ships, trade was on a small scale.
2.the great advances made in transport during the last two hundred years were accompanied by a big increase in trade. bigger and faster ships enabled a trade in meat to develop between britain and new zealand, for instance. quicker transport makes possible mass-production and big business, drawing supplies from, and selling goods to, all parts of the globe. big factories could not exist without transport to carry the large number of workers they need to and from their homes. big city stores could not have developed unless customers could travel easily from the suburbs and goods delivered to their homes. big cities could not survive unless food could be brought from a distance.
be accompanied by 伴随着
问题:1.paragraph 2____b__
答案:b.importance of transport in trade
3.transport also prevents waste. much of the fish landed at the ports would be wasted if it could not be taken quickly to inland towns. transport has given us a much greater variety of foods and goods since we no longer have to live on what is produced locally. foods which at one time could be obtained only during a part of the year can now be obtained all through the year. transport has raised the standard of living.
问题:2.paragraph 3____a__
答案:a.higher living standard
4.by moving fuel, raw materials, and even power, as, for example, through electric cables, transport has led to the establishment of industries and trade in areas where they would have been impossible before. districts and countries can concentrate on making things which they can do better and more cheaply than others and can then exchange them with one another. the cheaper and quicker transport becomes, the longer the distance over which goods can profitably carried. countries with poor transport have a lower standard of living.
[by(moving fuel, raw materials, and even power, as, for example, through electric cables,)状语] transport(主语) has led to(谓语) the establishment of industries and trade in areas(where they would have been impossible before.定语从句)
问题:3.paragraph 4____d__
答案:d.birth of transport-related industries and trade
5.commerce requires not only the moving of goods and people but also the carrying of messages and information. means of communication, like telephones, cables and radio, send information about prices, supplies, and changing conditions in different parts of the world. in this way, advanced communication systems also help to develop trade.
commerce 商业n.
commercial 商业的 adj.
问题:4.paragraph 5____e__
答案:e.role of information in trade
5.the development of modern means of transport___c___
a.to send goods to various parts of the world
b.at any time during the year
c.has greatly promoted trade
d.is it possible to produce on a large scale
e.the transport of goods
f.it is possible to produce on a large scale
the development(中心词) (of modern means of transport.限制成份)
promote—促进
答案:c. has greatly promoted trade
6.only when goods can be carried to all parts of the world quickly__d____
only+状,谓语倒装
only+代/名,不倒装
谓语+主语=倒装
答案:d. is it possible to produce on a large scale
7.transport has made it possible for people to eat whatever food they want___b___
答案:b. at any time during the year
8.in the trade of modern society the transmission of information plays as important a role as___e___
transmission传送
he is as tall as him.
tall形容词原级。
as important a role as the transport of goods
此句中as 后加名语
答案:e.the transport of goods
本文来源:https://shitiku.jxxyjl.com/zhichengyingyukaoti/60158.html
-
[职称英语考试成绩查询入口]2006职称英语考试模全真拟试题综合类C级第四套详细阅读
第一部分:词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分)下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。1 first editions of certain popular books...
-
职称英语理工类考试试题_07年职称英语理工类B级模拟考试试题(四)详细阅读
第4部分:阅读理解(第31~45题,每题3分,共45分) 下面有3篇短文,每篇短文后有5道题,每道题后面有4个选项。请根据文章的内容 从每题所给的4个选项中选择1个最佳答案,涂在答题卡相应的位置上。 第一篇 almost human? scientists are rac...
-
职称英语考试综合类和理工类的区别_职称英语考试题目中综合类概括大意与完成句子(7)详细阅读
1 paragraph 2______ 2 paragraph 3______ 3 paragraph 4______ 4 paragraph 5______ a higher living standard b importance of transport in tra...
-
职称英语理工类考试试题_07年职称英语理工类B级模拟考试试题(六)详细阅读
第三篇 more than a ride to school the national education association claims,“the school bus is a mirror of the community ” they fur...
-
【教育部公布的正规留学机构有哪些】教育部公布33个留学国家学校名单详细阅读
为帮助自费出国留学人员正确选择国外学习学校,加强对自费留学中介活动的监管,引导自费留学中介机构与国外正规学校开展合作,教育部日前通过教育部教育涉外监管信息网和中国留学网新增公布了意大利、奥地利、比利时、泰国、保加利亚、匈牙利、俄罗斯、西班牙、乌克兰、波兰、埃及、菲律宾12个我国公民主要...
-
职称英语考试成绩查询入口_2006职称英语考试全真模拟试题综合类B级第一套详细阅读
第一部分:词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分) 下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。 1.we have to ask them to quit talking in o...
-
卫生类职称英语考试报名|2007年职称英语考试:卫生类B级模拟试题(一)详细阅读
第一部分:词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分)下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线, 请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。 1 the room was furnished with the simples...
-
【2020年职称英语c级考试答案】05职称英语综合C考试模拟题参考答案详细阅读
参考答案:第1部分:词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分)下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。1 a 2. b. 3. b。 4 a 5. a. 6 a.7 ...