职称英语考试综合类和理工类的区别_职称英语考试题目中综合类概括大意与完成句子(6)
【shitiku.jxxyjl.com--职称英语考题】
1.paragraph 2______
2.paragraph 3______
3.paragraph 4______
4.paragraph 5______
a.earthquake"s forecast
b.historical records of earthquakes
c.intensities of earthquakes
d.cause of earthquakes
e.indications of earthquakes
f.damaging earthquakes
forecast预测,预告
(近义词predict, pre-前面,…之前;-dict 说)
fore- 前面
cast投掷
forehead额头
dictionary
intensity强度
cause原因
indication预示,显示
sign标示,预示
signs of earthquakes
1.every year earthquakes are responsible for a large number of deaths and a vast amount of destruction in various parts of the world. most of these damaging earthquakes occur either in a narrow belt which surrounds the pacific ocean or in a line which extends from burma to the alps in europe. some of the destruction is directly caused by the quake itself. an example of this is the collapse of buildings as a result of the quake itself. other damage results from landslides or major fires which are initiated by the quake.
2.there are about a million quakes a year. fortunately, however not all of them are destructive. the intensity of an earthquake is measured on the richter scale, which goes from 0 upward. the highest scale recorded to date is 8.9. major damage generally occurs from quakes ranging upwards from 6.0.
问题:1.paragraph 2___c___
答案:c.intensities of earthquakes
3.the actual cause of the quake itself is the breaking of rocks at or below the earth"s surface. this is produced by pressure which scientists believe may be due to a number of reasons, two of which are the expansion and contraction of the earth"s crust and continental drift.
问题:2.paragraph 3___d___
答案:d.cause of earthquakes
4.in order to limit the damage and to prevent some of the suffering resulting from earthquakes, scientists are working on ways to enable accurate prediction. special instruments are used to help people record, for example, shaking of the earth. scientists are trying to find methods that will enable them to indicate the exact time, location and size of an earthquake.
suffer v.承受(灾难,痛苦)
suffering n.灾难,痛苦
result from 由…引起的
问题:3.paragraph 4___a___
答案:a.earthquake"s forecast
5.certain phenomena have been observed which are believed to be the signs of imminent earthquakes. these include strange behaviours of some animals, the changes in the content of mineral water, etc. the magnetic properties of rocks may also display special pattern before major earthquakes happen.
phenomena 现象(pl.)
phenomenon
sign
imminent即将到来的
问题:4.paragraph 5___e___
答案:e.indications of earthquakes
5.not all damage during an earthquake is caused___a___
a.by the quake itself
b.not be prevented
c.to cause damage of property and loss of lives
d.of a possible earthquake
e.the unusual behaviors of some animals
f.the strong behaviors of human beings
答案: a. by the quake itself
6.not all earthquakes are strong enough___c___
be enough to do sth.
the kid is old enough to go to school.
the kid has enough money to go to school.
property 财物,所拥有的东西
答案: c.to cause damage of property and loss of lives
warn sb. not to do sth. 警告某人不要做某事
warn sb. of sth.
i warn him of the fire.
7.scientists have been working hard to warn people___d___
答案: d. of a possible earthquake
8.earthquakes can be predicted by observing___e___
宾语:名词—名词词组,从句。
human beings 人类
mankind
man
答案: e.the unusual behaviors of some animals
本文来源:https://shitiku.jxxyjl.com/zhichengyingyukaoti/60183.html
相关试题
- [职称英语考试综合类和理工类的区别]职称英语考试题目中综合类概括大意与完成句子(8)
- 职称英语理工类考试试题_07年职称英语理工类B级模拟考试试题(二)
- 职称英语理工类考试试题|07年职称英语理工类B级模拟考试试题(五)
- 【职称英语理工类考试试题】07年职称英语理工类B级模拟考试试题(九)
- [2020年职称英语c级考试答案]05职称英语综合C考试模拟题
- [职称英语b级综合真题]05职称英语综合AB考试模拟题
- 高考志愿填报高校代号|高校高考志愿填报有学问 注意搜集八类资料
- 职称英语考试综合类和理工类的区别_职称英语考试题目中综合类概括大意与完成句子(2)
- [职称英语阅读理解试题]最新职称英语备考-阅读理解模拟题与答案
- 职称英语考试综合类和理工类的区别|职称英语考试题目中综合类概括大意与完成句子(3)
-
[职称英语考试成绩查询入口]2006职称英语考试模全真拟试题综合类C级第四套详细阅读
第一部分:词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分)下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。1 first editions of certain popular books...
-
职称英语理工类考试试题_07年职称英语理工类B级模拟考试试题(四)详细阅读
第4部分:阅读理解(第31~45题,每题3分,共45分) 下面有3篇短文,每篇短文后有5道题,每道题后面有4个选项。请根据文章的内容 从每题所给的4个选项中选择1个最佳答案,涂在答题卡相应的位置上。 第一篇 almost human? scientists are rac...
-
职称英语考试综合类和理工类的区别_职称英语考试题目中综合类概括大意与完成句子(7)详细阅读
1 paragraph 2______ 2 paragraph 3______ 3 paragraph 4______ 4 paragraph 5______ a higher living standard b importance of transport in tra...
-
职称英语理工类考试试题_07年职称英语理工类B级模拟考试试题(六)详细阅读
第三篇 more than a ride to school the national education association claims,“the school bus is a mirror of the community ” they fur...
-
【教育部公布的正规留学机构有哪些】教育部公布33个留学国家学校名单详细阅读
为帮助自费出国留学人员正确选择国外学习学校,加强对自费留学中介活动的监管,引导自费留学中介机构与国外正规学校开展合作,教育部日前通过教育部教育涉外监管信息网和中国留学网新增公布了意大利、奥地利、比利时、泰国、保加利亚、匈牙利、俄罗斯、西班牙、乌克兰、波兰、埃及、菲律宾12个我国公民主要...
-
职称英语考试成绩查询入口_2006职称英语考试全真模拟试题综合类B级第一套详细阅读
第一部分:词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分) 下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。 1.we have to ask them to quit talking in o...
-
卫生类职称英语考试报名|2007年职称英语考试:卫生类B级模拟试题(一)详细阅读
第一部分:词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分)下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线, 请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。 1 the room was furnished with the simples...
-
【2020年职称英语c级考试答案】05职称英语综合C考试模拟题参考答案详细阅读
参考答案:第1部分:词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分)下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。1 a 2. b. 3. b。 4 a 5. a. 6 a.7 ...